SzigetCunoasteti Festivalul Sziget din Ungaria?

Ungaria nu este renumită numai mulțumită atracțiilor turistice și destinațiilor de vis, ci și datorita evenimentelor anuale care se organizează aici. Unul dintre cele mai renumite astfel de evenimente se numește Festivalul Sziget, care este renumit în toată lumea.

 

Istoria Festivalui Sziget

Festivalul Sziget care este organizat in luna august, durează 7 zile si fără îndoială este unul dintre cele mai interesante si fascinante evenimente anuale.
Acest festival este organizat în fiecare an din anul 1993 și exista in prezent mulțumită lui Gerendai Karoly si Muller Peter Sziami. Ei au organizat pentru prima data festivalul, însă sub numele de „Diaksziget” adică „Insula Studenților”. Dat fiind ca doreau sa organizeze un eveniment grandios, a trebuit sa găsească mai întâi locația perfecta, iar alegerea lor finala a devenit Insula Obuda si tot acolo este organizat și în prezent Festivalul Sziget. Cu un an mai târziu, festivalul organizat de cei doi, a fost menit sa comemoreze evenimentul numit Woodstock, care deja era organizat pentru a 25-a oara. In acel an au reușit sa invite interpreți foarte renumiți, astfel a fost clar faptul ca festivalul va fi organizat și în următorii ani.
Intre anii 1996 si 2001 evenimentul faimos s-a numit „Pepsi Sziget”. In acești ani deja peste 200.000 de participanți s-au bucurat de voia buna. In prezent evenimentul se numește doar Sziget Festival și atrage foarte multi iubitori de muzica, aproape 400.000 de participanți. Face parte dintre cele mai renumite si bine organizate festivaluri, adorat de catre iubitorii de muzica, deoarece mulțumită zilei -1 si 0 care au fost adăugate la timpul festivalului, nu doar formațiuni de rock sau pop sunt invitați, deoarece își fac apariția si multe formațiuni maghiare, astfel puteți cunoaște si muzica tradițională maghiara.Festivalul_Sziget.pdf