Back to top

STATIUNEA BALNEARA GYULA

AQUA PALATUL din Gyula este cel mai nou centru acvatic din Ungaria

Băile Cetăţii de la Gyula, a reprezentat şi până acum un important punct de atracţie pentru români. În preajma Crăciunului, s-a deschis  cel mai nou "aqua center" de la graniţa cu România: Aqua Palota ( Palatul Aquatic). Este vorba de extinderea complexului SPA Băile Cetăţii-Gyula – care se laudă cu peste 600.000 de vizitatori pe an, dintre care un număr însemnat de oaspeţi din România.

Designul noului complex aqvatic este superb. Acesta se află într-o clădire nouă, pe trei nivele şi are 6.338 de metri pătraţi. În interior, şerpuiesc toboganele pentru amatorii distracţie. Aceştia vor putea nu doar să alunece, ci să şi urce cu toboganul, printr-un sistem de pompe care va fi o premieră în Ungaria.

    

ŞTRANDUL BĂILE CETĂŢII DIN GYULA

Ştrandul Băile Cetăţii din Gyula dispune de 19 bazine şi a fost cotat de Uniunea Ungară a Centrelor Balneoclimaterice cu calificativul de patru stele, aceasta fiind cea mai înaltă categorie în domeniu ştrandurilor şi al băilor termale.
Oaspeţii se pot relaxa într-un mediu minunat, în parcul secular desfăşurat pe 8,5 hectare al Castelului Almássy. Bazinele termale şi wellness, paradisul acvatic al copiilor, bazinele cu valuri artificiale şi jacuzzi, toboganele uriaşe şi camicaze, respectiv bazinul sportiv de 50 m, care poate fi folosit şi iarna, oferă delectare perfectă tuturor generaţiilor. Centrul wellness cu iluminaţie specială poate fi utilizat şi după închiderea programului băilor termale, unde condiţiile pentru un mod de viaţă sănătos sunt asigurate de 10 elemente acvatice speciale, 2 saune şi 2 cabine cu aburi.
Apa termală care alimentează Băile Cetăţii are 72 C şi izvorăşte de la o adâncime de 2005 metri având efecte terapeutice benefice în primul rând pentru bolile aparatului locomotor, pentru tratamente de reabilitare posttraumatică şi postoperatorie, precum şi pentru boli ginecologice cu inflamaţii cronice. Băile Cetăţii au o apă termală alcalină, cu conţinut de hidrocarbonat şi cloruri,  de culoare maronie datorată conţinutului mare de substanţe minerale.
Centrul terapeutic din Jula are o suprafaţă de 2000 m2 şi funcţionează pe tot parcursul anului, sub supravegherea specialiştilor în reumatologie, fizioterapie şi a medicilor sportivi. Oaspeţilor le stau la dispoziţie băi de nămol, tratamente fizioterapeutice (de exemplu: tratament magnetoterapeutic, băi galvanice, băi carbonice, băi cu greutăţi, tratament tangentor, masaj medical, respectiv gimnastică şi înot medical.

 

 

Type: 
Wellness

Info